Daca aveti pestele intreg il decapitati, curatati de solzi si inotatoare. Pestele curatat se taie in rondele de 2 cm grosime, se sareaza, pipereaza, c
Daca aveti pestele intreg il decapitati, curatati de solzi si inotatoare. Pestele curatat se taie in rondele de 2 cm grosime, se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu putin rozmarin, se aseaza intr-un vas si deasupra se stoarce 1/2 de lamaie, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider 1 ora.
Se prepara sosul, amestecand continuu, intr-o craticioara in bain-marie, galbenusul, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, iaurtul, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper (alb, de preferinta).
Se lasa pe abur, amestecand, doar pana se ingroasa (putin mai gros decat smantana pentru frisca) dupa care se scoate imediat.
Se pregateste amestecul aromat pentru crusta: jumatate din coaja de lamaie, usturoiul, coriandrul, ierburile aromate, piperul, putin sare si pemetul se dau la blender.
Pestele se scoate din frigider si se tavaleste in acest amestec, presand usor cu palma ca sa adere mai bine la suprafata.
Se aseaza feliile de somon intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Se serveste cu o garnitura la alegere, eu am preferat paste integrale verzi, cu putin sos si lamaie
Pofta buna!
Reteta Somon in crusta aromata, la cuptor a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
Somon cu praz si varza chinezeasca,
File de somon cu salata de bureti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post