Luati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si umpleti-l cu jumatate din cantita
Luati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si umpleti-l cu jumatate din cantitatea de ierburi. Deschideti ziarul la pagina din mijloc si puneti somonul in centru. Presarati apoi lamaile, ceapa verde, semintele de fenicul si restul de ierburi - nu doar deasupra, ci si dedesubtul somonului. Mai stropiti totul cu putin ulei de masline, indesati inauntrul pachetului capetele ziarului, inveliti pestele strans si legati-l peste tot, cu o bucata lunga de sfoara. Udati bine hartia sub robinet si puteti sa puneti pestele la fript - fie direct pe gratarul unui cuptor obisnuit, preincalzit la 220°C, la nivelul de sus al acestuia (pentru 35 minute), fie pe un gratar de gradina sau pe un suport deasupra unui foc de tabara (pentru 25 de minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea caldurii).
Mie imi place usor mai roz, servit cu cativa cartofi fierti, salata verde si maioneza facuta in casa. Este fabulos!
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui cu ceapa
Pastrama de oaie
Cartofi la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post