Somon cu sos alb

Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece medalioanele de somon. Coacem cartofii in cuptor. Pe un gratar incins asezam somonul si il lasam

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 medalioane de somon
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 100 g margarina
  • 300 ml apa/lapte de soia
  • faina
  • lamaie
  • salata
  • 4-5 cartofi

Mod de preparare

Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece medalioanele de somon.

Coacem cartofii in cuptor.

Pe un gratar incins asezam somonul si il lasam sa se rumeneasca pe fiecare arte timp de 20 min.

Intre timp preparam sosul alb.

Topim margarina intr-un ibric, punem faina, si adaugam apa/laptele de soia. Nu trebuie sa fie cocoloase.

Condimentam sosul cu sare, piper boabe si macinat.

Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Somonul se serveste cu sosul alb

Alte retete cu somon:

Somon glazurat

Somon in custa aromata la cuptor

File de somon la gratar

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala