Somon cu salata este un preparat culinar care poate fi un aperitiv select sau chiar un fel de mancare independent. Vinul alb se pune pe foc, se adauga somonul si se lasa la inabusit 3-4 minute pe fiecare parte apoi se lasa la racit, in vin.
Vinul alb se pune pe foc, se adauga somonul si se lasa la inabusit 3-4 minute pe fiecare parte apoi se lasa la racit, in vin. Somonul afumat se prajeste in uleiul de masline. Se iau ambele sortimente de peste cu tot cu sos, se pun intr-o cratita, se adauga coniac, sare, piper si la sfarsit se adauga Creme Fraiche, dupa care se pune 3-4 ore la frigider, acoperit. Inainte de servire, loboda se spala bine si se lasa la stors. Castravetii se taie felii. Feniculul se taie pe lung fasii subtiri. Lamaia verde se stoarce de suc, apoi sucul se amesteca cu sare, piper, ulei si fenicul.
Se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi cu paine prajita. Reteta Somon cu salata a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparatIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala