Prazul se curata, spala si se taie. Varza chinezeasca se curata de foile exterioare, se spala si se taie fasii relativ subtiri. Fileurile de somon se
Prazul se curata, spala si se taie.
Varza chinezeasca se curata de foile exterioare, se spala si se taie fasii relativ subtiri.
Fileurile de somon se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cubulete mai mici si se dau cu sare si piper.
Se pune apa cu sare la fiert si cand fierbe se pune prazul si varza la fiert pt 3 minute. Se pun apoi la scurs (trebuie sa fie foarte bine scurse de apa).
Se prepara apoi sosul prin amestecarea ingredientelor.
Intr-o tava se pune prazul si varza, somonul deasupra si se toarna sosul.
Se lasa la cuptorul incins la 225 gr C aprox 20-25 min pana va place culoarea de deasupra.
Se mananca cu paine proaspata si vin alb.
Pofta buna!
Reteta Somon cu praz si varza chinezeasca a fost propusa de Alka pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
Salata de somon si cartofi aburiti,
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparatIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala