Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame.
Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci din conserva, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Ouale se spala, se fierb de consistenta tare, se curata de coaja si se taie sferturi. Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in 200 ml ulei. Bucatile de peste prajit se aseaza pe o tava unsa cu ulei; deasupra se toarna sos de smantana, se adauga ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare (cca 10 minute).
Somnul cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald, cu diferite garnituri.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post