Saramura de peste cu fructe de mare

Pentru saramura de peste cu fructe de mare se toaca legumele, se calesc, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert. Apoi se amesteca pasta de rosii cu faina.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Saramura de peste:
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei iute
  • 2 linguri pasta de rosii
  • file de cod
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei de masline.
  • Creveti si Surimi:
  • 3-4 catei de usturoi
  • creveti
  • surimi
  • ulei de masline
  • Ciuperci sote:
  • ciuperci
  • unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru saramura de peste cu fructe de mare se toaca legumele,se calesc ,se adauga o cana de apa si se lasa la fiert.Apoi se amesteca pasta de rosii cu o lingura de faina si 3 linguri de apa,se omogenizeaza si se pune peste legume.La sos se adauga sarea,piperul, si busuiocul.Pestele(prajit in ulei separat) se adauga in sos se mai lasa 2-3min la fiert si apoi e gata.
Creveti si Surimii: se fac la grill aproximativ 10 min. cu o lingurita de ulei de masline si usturoi.
Ciupercile sote:se topeste o linura de unt si se pun ciupercile in unt 4-6 min,iar la final sarea ,piperul si patrunjelul.
Eu am facut pentru acest platou, cate un baton de surimii pane.Mie imi place sa mai fac si experimente :P....poti incerca asa sau poti sa lasi surimi facut doar la grill.

Pofta buna! ;)Sper sa va placa reteta mea :)


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors