Saramura de peste

Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la prajit, impreuna cu rosiile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5-2 kg peste
  • 3-4 rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la prajit, impreuna cu rosiile. Se curata rosiile apoi de coaja si se toaca impreuna cu sucul de rosii, sare, piper si putina apa. Se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul iute maruntit, apoi praful de cimbru si patrunjelul tocat marunt. Se toarna acest sos fierbinte peste peste copt si se acopera pentru cateva minute cu un capac.


Saramura se poate servi cu mamaliguta.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Ardei umpluti Tocanita de pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Nu am mai facut pilaf de mult timp, dar cum imi trec prin fata ochilor zilnic foarte multe retete bune, mi-a facut cu ochiul...

Pilaf de orez cu pui la cuptor
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala