Saramura boiereasca de crap este o mancare romaneasca cu peste si legume, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste sau pentru o masa festiva cu peste.
Crapul se curata bine de solzi si se presara cu sare. Apoi se frige bine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste bine.
Între timp, se taie legumele în felii groase si se pun pe gratar.
Dupa ce legumele s-au copt, se pun într-o tigaie Dekassa (cu interior anti-aderent) se stropesc cu putin ulei Arpis, se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic.
Cand legumele încep sa fiarba, se adauga sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia Ferma noastra si usturoi.
Pestele fript pe gratar se pune peste legume si se lasa la fiert.
La final si se adauga patrunjel.
Secretul bucatarului:
Pentru ca pestele din saramura sa ramana zemos, dupa ce saramura a dat în clocot se muta într-o tava si se lasa cateva minute la cuptor.
Reţeta romaneasca ”Saramura boiereasca de crap” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Serviti saramura boiereasca de crap calda.