Salau pane

Pentru realizarea salaului pane sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, faina, pesmet, oua, lapte, lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingura lapte
  • pesmet
  • sare
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat. Se dau prin faina,  prin ou si prin pesmet. Se tine pestele cu o mana de cap, iar cu cealalta mana de coada si se tavaleste bine prin pesmet, astfel incit sa fie uniform acoperit. Se prajeste in ulei incins, la foc mic, pentru a se rumeni frumos, fara sa se arda.


Se asaza pe farfurie si se garniseste cu lamaie taiata.
Alte retete recomandate:
Rulouri de pui pane la cuptor
Ciuperci pane
Legume la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors