Salau cu cascaval si vin

Salaul cu cascaval si vin este o reteta pe care o gasesti pe CUlina.ro alaturi de alte retete cu peste. Pentru a o pregati ai nevoie de un minimum de ingrediente: salau, cascaval, lamaie, ceapa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cascaval
  • 1 salau
  • 4 rosii
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  •  un pahar vin alb
  • 2 linguri otet
  •  100 g smantana
  • sare
  •  piper
  • o frunza de dafin
  • o lamaie

Mod de preparare

Salau cu cascaval si vin poate fi servit si in zilele cand este dezlegare la peste. Pestele se curata si se spala, apoi se sareaza si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie rondele, la fel ca si rosiile. Se rade cascavalul.

Intr-o tava mai mare se aseaza rondelele de rosii, peste ele ceapa, untul si frunza de dafin. Apoi se pune pestele, stropit cu ulei, vin si otet si se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se pune si piper. Pestele se pune la cuptor, la foc mijlociu, pana se patrunde si se rumeneste. Apoi se scoate, se pune in alt vas, se toarna peste el sosul de peste din prima tava strecurat si se pune restul de cascaval. Se mai lasa la cuptor inca 15-20 de minute.


Se serveste pe un platou, cu salata si patrunjel, iar alaturi smantana si lamaie taiata felii.

Alte retete recomandate:

Miel la cuptor

Ciorba de salata verde

Peste cu dafin si otet

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors