Rulouri de salau cu orez si sos

Condimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi se puns a fiarba in apa c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600g file de salau
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 ardei capia
  • boia iute
  • 2-3 cepe
  • 5-6 rosii
  • ulei de masline
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • zeama de la 2 lamai
  • 300 ml vin alb dulce
  • 3 bete de frigarui

Mod de preparare

Condimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat.

Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi se puns a fiarba in apa clocotita, 15 min.

Dupa ce au fiert ii scoatem si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei, stropim cu vin si zeama de lamaie.

Curatam ardeii, ii taiem cuburi, rosiile le oparim si le taiem marunt, ceapa o taiem solzi. Le calim in ulei de masline.

Spre final condimentam cu sare, boia, piper.

Se fierbe orezul si il asezonam cu sare si piper.

Este o reteta care va impresiona.


Servim pestele langa orez. Putem presara patrunjel deasupra.

Alte retete recomandate:

Cordon bleu

Bors de peste traditional

Peste marinat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors