Rulouri de salau cu legume la cuptor

Pentru retete de primavara. Savoare si multa culoare!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 rosii
  • 4 bucati file de salau
  • 200 ml suc de rosii
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva fire de busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 1 ardei rosu
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin
  • 2 foi de dafin
  • un ardei iute

Mod de preparare

Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat.


Rosiile se oparesc, se decojesc apoi se taie cubulete, ardeii se feliaza. Fileurile condimentate se prajesc in uleiul in care am zdrobit un catel de usturoi si apoi l-am scos, se scot pe servetele absorbante, apoi se ruleaza usor si se prind cu scobitori. In uleiul ramas calim un pic ardeiul, adaugam rosiile cubulete si sucul, lasam sa clocoteasca un pic si stingem cu paharelul de vin. Se adauga 2 foi de dafin, se sareaza si pipereaza dupa gust, adaugam si busuiocul si lasam sa fiarba 5 minute.


Rulourile de salau se pun intr-o tavita, peste ele se toarna sosul de rosii,ardeiul iute taiat rondele si se da la cuptor pentru 15 minute. Se serveste cald asezonat cu patrunjel proaspat. Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce