Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan-SOLE)
  • 50 gr somon afumat
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de crab
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceapa tocata f. marunt
  • 2 catei de usturoi
  • capere
  • o lingura de marar tocat
  • 5 linguri vin alb sec
  • 5 linguri supa de pui
  • Sos de vin si sofran
  • 300 ml vin alb
  • 5 boabe piper
  • codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
  • 2 fire de cimbru
  • 1/2 ceapa tocata f. marunt
  • 1 catel de usturoi strivit
  • 4 linguri de smantana lichida
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
  • Sos de rosii cu usturoi
  • 2 rosii f. coapta
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz.

Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, capere, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.

Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu foarte strans.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.

Sos de vin si sofran

Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3.

Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.

Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit.

Sos de rosii cu usturoi

Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt.

Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.


Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez.

Reteta Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Gratin de somon in sos de rosii si creveti,

File de somon cu sos de portocale ,

Fileuri de somon in foietaj

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors