Rulou de peste

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon
  • cat mai subtiri
  • 3 -4 fileuri de peste alb
  • ce gasiti (va orientati la numar sa fie latimea celor doua fileuri de somon)
  • 7-8 sea scallops mai mari
  • marar
  • patrunjel
  • sare piper
  • ulei sau unt

Mod de preparare

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.

Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.

Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.

Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.

Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile

Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.

Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.

Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.

Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.

Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.

Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.

Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.

Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.


Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie

Pofta buna!

Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

File de peste cu ciuperci,

Peste cu ciuperci,

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors