Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe si
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os, Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins.
Pentru saramura se pun la copt legumele pe jar sau pe plita apoi se curata de coaja. Se paseaza bine cu furculita sau se dau prin razatoare. In uleiul in care s-a prajit platicile se pune faina amestecandu-se rapid fara sa se rumeneasca, doar cat este cuprinsa de ulei, peste care se toarna legumele pasate si se mesteca sa se inglobeze adaugandu-se si vinul. Se lasa sa clocoteasca la foc mic pana scade si la sfarsit se adauga verdeata tocata foarte marunt si usturoiul bine zdrobit si se potriveste, daca este nevoie, din sare si piper.
Se pune platica pe platou peste care se toarna saramura.
Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post