Placinta cu ton

Pentru a prepara aceasta reteta de placinta cu ton, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ton, foi de placinta, ou, capere, unt, faina, lapte, usturoi, cascaval, patrunjel verde, ulei, nucsoara, sare, piper.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g foi de placinta
  • 200 g ton in ulei
  • 1 ou
  • 20 g capere
  • 20 g unt
  • 30 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 catei usturoi
  • 50 g cascaval
  • ½ legatura de patrunjel verde
  • 15 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 g nucsoara

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul la topit, se amesteca cu faina si se adauga laptele. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se rade cascavalul si se adauga si el compozitiei. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se scurge de zeama, se adauga patrunjelul si usturoiul si se pune in blender, pentru a se obtine o pasta fina.  Se pune pasta rezultata peste sosul de unt si faina, se adauga caperele si oul si se amesteca.

Se intind foile de placinta separat, se taie fiecare in 2, se pliaza colturile de sus iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza si se pun intr-o tava unsa. Se pun la cuptor, cam 20 de minute. Dupa 10 minute, dai focul la minim.


Poate fi servit imediat.

Alte retete recomandate:

Salata de ton cu rosii si ceapa

Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic

Grisine cu pasta de ton si sunca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors