Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare s
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare si fierbeti timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul tocate marunt, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si lasati la fiert. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde. Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti trebuie sa fie bine scursi si facuti piure. Daca doriti puteti turna peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara. Raspanditi-i apoi deasupra pestelui. Dati mancarea la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii.
Se poate servi alaturi de mazare sau fasole verde si ketchup.
Alte retete culinare:
Mancare de mazare
Placinta de dovleac
Fasole verde scazuta
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post