Plachie la cuptor cu legume si vin

Pentru plachie la cuptor cu legume si vin se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Este o mancare de peste delicioasa, in care pestele copt in cuptor se potriveste perfect cu legumele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg peste (stiuca
  • crap
  • salau etc.)
  • 7-8 cepe mari
  • 2 cesti de ulei
  • 3-4 rosii
  • 1 pahar vin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru plachie la cuptor cu legume si vin se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei. Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin, amestecand totul bine. Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra si se da la cuptor la foc potrivit, iar din cand in cand se toarna sos deasupra pestelui. Cand este gata plachia se asaza pe o farfurie si se poate servi calda sau rece, dupa plac.


Plachia la cuptor cu legume si vin este o mancare cu peste delicioasa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un...

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala