Pentru plachie din crap pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste.
Pentru plachie din crap pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, 50 ml apa fiarta si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste se aseaza cate o jumatate de rosie, iar tava se introduce in cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Plachia din crap se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Văzusem această rețetă la Merișor și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit o rețetă delicioasă pe care v-o recomand cu drag.
Desert prajitura cu branza si crumbleIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala