Plachie din crap

Pentru plachie din crap pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • ceapa - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 100 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • vin alb - 50 ml
  • usturoi - 30 g
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 2 frunze
  • piper si sare dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g

Mod de preparare

Pentru plachie din crap pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, 50 ml apa fiarta si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste se aseaza cate o jumatate de rosie, iar tava se introduce in cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Plachia din crap se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors