Plachie de stiuca

Slanina taiat marunt se topeste in ceaun, ceapa tocata se caleste, se stinge cu vin (1oo ml) se adauga ardei dulce si usturoiul tocat. Stiucile curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 stiuci de cate 0
  • 5kg
  • 150 g slanina afumata
  • 3 cepe
  • ardei rasnit
  • dulce si iute
  • 3 catei de usturoi
  • I l vin Cabernet
  • Pinot Noir
  • 4 portii de taitei cu branza

Mod de preparare

Slanina taiat marunt se topeste in ceaun, ceapa tocata se caleste, se stinge cu vin (1oo ml) se adauga ardei dulce si usturoiul tocat. Stiucile curatate si spalate se taie felii groase cat doua degete, se pun in ceaun si se calesc sub capac, se scutura uneori ceaunul ca preparatul se nu se prinda, se completeaza vinul. Plachia se prepara in cca 45 de minute, in ultimele 5 minute se adauga ardeiul iute. Se serveste cu taitei cu branza si cu vinul ramas. Se poate servi si ca un fel de mancare de sine statator.
Alte bucate recomandate

Zacusca de ciuperci

Zacusca de peste

Tocanita vinete

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors