Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 bucati de filé de salau
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o telina
  • 2 cepe
  • o caciulie de usturoi
  • 4 ardei copti
  • 300 g popinci fierte
  • 3 rosii
  • 100 g faina de grau
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 400 g smantana buna
  • 300 g unt si
  • un pahar de vin alb
  • patrunjel ori
  • frunze de telina de decor

Mod de preparare

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet si se lasa sa stea timp de o ora, dupa care se clateste, se scurge de apa si se da prin faina de grau, apoi se prajeste in unt pe ambele parti. Lasam pestele deoparte si pe rand calim in unt si zarzavaturile – cartofii, morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii si popincile. Asezam in tava - unt, zarzavat, peste, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra asezam felii de rosii. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute, apoi se scoate, dupa care adaugam smantana si mai dam la cuptor timp de 10 minute.


Plachia de peste se decoreaza cu verdeata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala