Plachie de pastrav

Se poate face si la sarbatori si la dezlegarile la peste

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 Pastravi
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 2 ardei kapia rosii
  • 2 rosii mari
  • 10 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa se incinga,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si usturoiul tocat si se lasa sa se inabuse.


Cand sunt bine inabusite se adauga pasta de rosii dizolvata intr-un pic de apa.


Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper. Intr-o tava rezistenta la caldura se pune pastravul condimentat cu sare si piper, se adauga peste pastrav legumele inabusite, foile de dafin si rosiile cherry si vinul alb.


Se da la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor si se presara patrunjel verde tocat. Se serveste cald si cu mamaliga.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors