Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisor
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu ½ cescuta cu apa si putina sare, ca sa se inabuse pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga rosiile taiate marunt, sau o lingurita boia de ardei, sa-i dea culoare. Totodata se adauga si patrunjel tocat marunt, se amesteca bine, dupa care se adauga vinul. Se pune amestecul intr-o tava emailata, in care s-a pus uleiul, se asaza deasupra pestele, indesindu-l bine in amestecul de ceapa.Se da la cuptor la foc domol, udindu-l din cind in cind cu zeama luata din tava. Cind pestele s-a rumenit auriu si ceapa este suficient de scazuta se asaza plachia pe o farfurie ovala, iar deasupra se pune pestele in forma lui naturala.
Se serveste atit calda, cit si rece, cu piine sau cu mamaliguta
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios