Plachie de crap

Se curata crapul, dupa care se imparte in felii mari sau se lasa intreg. Se taie ceapa in felii subtiri, iar rosiile se taie in felii mari, apoi se pu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap cam de 1
  • 5 Kg 4 linguri de ulei 6 cepe frumoase cateva rosii un paharel de vin alb 3 linguri de bulion 3 foi de dafin
  • sare
  • piper patrunjel

Mod de preparare

Se curata crapul, dupa care se imparte in felii mari sau se lasa intreg. Se taie ceapa in felii subtiri, iar rosiile se taie in felii mari, apoi se pun intr-o tava impreuna cu pestele, uleiul, paharelul de vin alb, bulionul diluat intr-o cana cu apa, sare, cateva boabe de piper, foile de dafin. Se adauga apa la nivelul pestelui, dar sa nu-l acopere complet. Se pune tava la cuptor si se lasa sa scada, luand in consideratie ca dupa ce s-a racit, mancarea mai scade.


Se serveste a doua zi cand sosul e inchegat putin. Se orneaza cu patrunjel tocat marunt. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors