Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu
Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu sare, piper, se ung cu ulei si se lasa sa stea cca 30 de minute.
Se face focul si se asteapta sa se faca jar. Gratarul se pune peste vatra focului si se unge cu ulei. Pestii se asaza pe gratar si cu o furculita speciala lunga, se ridica de mai multe ori sa nu se lipeasca de gratar. Daca se prajesc greu, se apropie gratarul de jar. Se lasa la prajit pana devin crocanti si rumeni pe ambele parti, in 10 – 15 minute. La jumatatea timpului, se stropesc cu ulei, cu multa grija sa nu curga pe jar. Se servesc cu paine si muratura.
Alte retete peste
recomandate
Salata peste
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post