Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvanta in prosop si se frige pe gratarul incins.
Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvanta in prosop si se frige pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamaie, boabe de piper, un praf de sare (daca pestele s-a fript fara sare) si unul de piper macinat. Cand sosul clocoteste se aseaza c u grija bucatile de peste fript si se lasa sa clocoteasca pana sosul devine alb-laptos (se completeaza cu apa daca scade astfel incat pestele sa fie acoperit pe trei sferturi). Se gusta de sare, de otet (se mai adauga daca e cazul). in timpul fierberii (la foc potrivit) se scutura craticioara pentru a se evita prinderea.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte, stropit cu mujdei de usturoi, ardei iute tocat fin, patrunjelul presarat deasupra si feliute de lamaie pe fiecare fileu.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post