Peste la gratar cu garnitura de dovlecei este o mancare delicioasa. Combinatia dintre peste si dovlecei se potriveste perfect.
Pestele se spala bine si se pune la zvantat pe un prosop curat sau servetele.
Din zeama de lamaie, ulei si condimente facem un fel de dresing cu care ungem pestele din belsug.
Se pune in formele speciale de peste pentru gratar, si se mai unge din cand in cand cu dresing.
Preparare:
1. Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
2. Tăiaţi dovleceii în fâşii groase de 5-6 milimetri,cu ajutorul unui cuţit sau răzătoare.
3. Stropiţi dovleceii cu o lingură de ulei şi puţină sare – lăsați-i să se odihnească.
4. Separat, preparați dressingul.
5. Extrageţi zeama de lămâie.
6. Curăţaţi usutroiul şi pisaţi-l mărunt.
7. Frecaţi usturoiul cu 1 linguriţă de sare într-o piuliţă pentru a obţine o pastă.
8. Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei, zeama de lămâie, sare (dacă mai e cazul) şi piper după gust.
9. Frigeţi dovleceii pe ambele părţi.
Dovleceii nu se frig prea tare: trebuie să se rumenească în exterior, dar să rămână fermi în interior.
10. Scoateţi dovleceii pe un platou. Aşezaţi dovleceii radial (sub formă de petale de floare) în mai multe straturi.
11. Stropiţi dovleceii între straturi cu dresing.
12. Lăsaţi dovleceii să se macereze uşor în dressing 10-15 minute, înainte de servire
Serviti pestele cu dovleceii proaspeti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post