Peste la cuptor

Este o reteta foarte gustoasa dar si sanatoasa!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1peste mai mare(2-3kg)
  • 1plic condimente pentru peste,sare,piper,1lingurita Cimbru uscat,1lingura boia de ardei,1capatana de usturoi,20ml ulei,50ml vin alb
  • Garnitura:

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat, 1lingura condimente pentru peste, 1/2lingurita sare,tot la fel si piper, cimbru, boia, ulei, vin si 1ceasca cu apa apoi se lasa deoparte. Pestele curatat,spalat,se pune in tava, se rastoarna sosul deasupra iar pe langa peste se pun cartofii curatati,spalati si taiati in jumatati sau sferturi daca sunt mari, ciupercile de asemenea curatate daca e cazul si taiate, morcovul si verzisoarele; se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor 30min; dupa acest timp se descopera si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se serveste pe farfurie o bucata de peste taiata, alaturi legume si felii de lamaie.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce