Peste in aluat de bere

Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g.file de crap
  • sare
  • piper
  • 600g.cartofi
  • 200g. mazare verde
  • 3 oua
  • 200g. faina
  • praf de chili
  • 200ml. bere blonda
  • ulei
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.

Mazarea se fierbe cu 2 linguri apa, sub capac, pana se inmoaie (se poate folosi mazare din conserva).

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Faina se amesteca cu putina sare, piper, putin praf de chili, galbenusurile si 1/4 din cantitatea de bere. Se incorporeaza treptat si restul de bere, apoi albusurile.

Se trec feliile de peste prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte si se lasa sa se scurga.
Se aranjeaza feliile de peste pe un platou, se orneaza cu felii de rosie, patrunjel verde si felii de lamaie. Cartofii se amesteca cu patrunjelul verde tocat foarte fin, mazarea si se aranjeaza intr-o salatiera si se servesc cu pestele, se uda preparatul cu un vin alb sec.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala