Peste cu sos tomat si vinete

Fileurile de peste se spala si se impaneaza cu sardelele. Se amesteca ceapa tocata cu usturoiul maruntit, zeama de lamiie, vinul si condimentele. Se p

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri peste
  • 8 fileuri sardele
  • o ceapa mare
  • un catel usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 1/2 lingura ierburi de provence
  • 6 linguri ulei
  • o doza tomate de 425 ml
  • 2 vinete subtiri

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala si se impaneaza cu sardelele. Se amesteca ceapa tocata cu usturoiul maruntit, zeama de lamiie, vinul si condimentele. Se pune pestele 3 ore in acest amestec. Se scurge apoi putin si se prajeste scurt in ulei. Intr-o forma termorezistenta se pun rosiile si jumatate din marinata. Se asaza pestele deasupra si se tine vasul 45 min la cuptor la foc potrivit. Vinetele se spala si se taie felii. Se presara cu sare si piper si se lasa la scurs. Se prajesc in ulei incins.
pestele se serveste cu sos si cu vinetele.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors