Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Intre timp se stoa
Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Intre timp se stoarce zeama de lamiile in storcator si se pune de o parte. Pestele prajit se aseaza in platoul de servit. In uleiul unde s-a prajit pestele se pune la parajit coaja de lamiie iar dupa un min. usturoiul verde taiat betisoare impreuna cu frunza de dafin. Dupa ce si-au lasat gustul si au capatat culoare aurie se indeparteaza bucatele de coaja de lamiie si frunza de dafin, se lasa numai usturoiul. Se adauga zeama de lamiie. Se retrage imediat de pe foc cu miscari circulare si se toarna peste pestele prajit.
Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala