Peste cu legume

Pentru a prepara aceasta reteta de peste cu legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, pasta de tomate, cartofi, ardei, ceapa, vin, marar, patrunjel, cimbru,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste (hering
  • cod
  • crap)
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 500 g cartofi
  • 2 ardei grasi
  • o ceapa mare
  • 50 ml vin alb
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie. Pestele se curata, se spala si se portioneaza, dupa care se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei.

Cand pestele e gata, se scoate si se adauga in uleiul ramas ceapa impreuna cu ardeiul, tocate marunt. Se adauda pasta de tomate, 3 cani de apa fierbinte, cartofii, verdeturile tocate, sare, cimbru si piper. Se tin la fiert 5 minute, dupa care se toarna amestecul intr-o cratita.

Peste legume se pun bucatile de peste si se aseaza peste el jumatati de rosii. Se pune la cuptor  pentru aprocimativ 30-35 de minute. Inainte cu 5 minute de a fi gata, se stropeste cu vin.


Poate fi servit atat cald, cat si rece.

Alte retete recomandate:

Mancare de urzici

Drob de miel

Placinta cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure

Un desert pe cat de simplu, pe atat de nevinovat si gustos :)  

Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce