Peste cu dafin si otet

Pentru a prepara aceasta reteta de peste cu otet si dafin sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, otet, dafin, ulei, sare, piper, mustar, ceapa, morcovi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (scrumbii
  • heringi sau macrou)
  • 250 ml apa
  • 150 ml otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • mustar boabe
  • 2 cepe
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala si se taie bucati, inlaturand capul si coada. Se aseaza in galetute de plastic, cate 10 bucati de peste in fiecare.

Cepele si morcovii se taie si se pun la fiert impreuna cu apa, otetul, sarea, foile de dafin,uleiul, mustarul si peperul boabe, cam 15 minute.

Ingredientele fierte se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se adauga peste pestele crud.


Se lasa la marinat 6-7 zile, amestecand din cand in cand.

Alte retete recomandate:

Mancare de urzici

Ciuperci la cuptor

Ciorba de salata verde

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce