Peste cu ciuperci

Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust. Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (Pentru 6 portii): 300g. file de peste
  • 25g.ulei
  • 2 oua
  • 100ml.lapte
  • 1 ceapa
  • 20g.cascaval ras
  • 2 rosii potrivite
  • 100g. ciuperci chapignon
  • sare
  • piper negru macinat
  • 10g. faina

Mod de preparare

Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust.

Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o culoare aurie.

Ciupercile se spala sub jet de apa rece, se curata si se fierb, apoi se lasa sa se scurga bine si se taie in felii subtiri.

Un vas de copt cu peretii inalti se unge cu margarina sau cu unt, se aseaza in straturi feliile de peste, ceapa calita, ciupercile taiate, apoi rosiile taiate in felii rotunde. Deasupra se toarna sosul alb. Pentru prepararea sosului, se caleste faina in putin ulei si se stinge cu lapte cald, se amesteca mereu pana se obtine o masa omogena, se adauga sare ,piper si alte condimente dupa gust. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-7 minute, apoi se adauga 2 galbenusuri crude, se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot. Se lasa vasul cu peste la cuptor pana capata o crusta aurie.

Sfat: inainte de a-l pune la cuptor, stropiti putin pestele cu suc de lamaie, vin alb sau otet aromat.
Se serveste din vasul in care a fost pus in cuptor si garnisit cu verdeata taiata marunt si un vin alb sec.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala