Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust. Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o
Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust.
Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o culoare aurie.
Ciupercile se spala sub jet de apa rece, se curata si se fierb, apoi se lasa sa se scurga bine si se taie in felii subtiri.
Un vas de copt cu peretii inalti se unge cu margarina sau cu unt, se aseaza in straturi feliile de peste, ceapa calita, ciupercile taiate, apoi rosiile taiate in felii rotunde. Deasupra se toarna sosul alb. Pentru prepararea sosului, se caleste faina in putin ulei si se stinge cu lapte cald, se amesteca mereu pana se obtine o masa omogena, se adauga sare ,piper si alte condimente dupa gust. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-7 minute, apoi se adauga 2 galbenusuri crude, se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot. Se lasa vasul cu peste la cuptor pana capata o crusta aurie.
Sfat: inainte de a-l pune la cuptor, stropiti putin pestele cu suc de lamaie, vin alb sau otet aromat.
Se serveste din vasul in care a fost pus in cuptor si garnisit cu verdeata taiata marunt si un vin alb sec.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post