Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi
Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi acoperiti-i cu un strat subtire de ulei de masline. Asezonati-i si asezati-i intr-un singur strat, intr-o tava mare de copt. Introduceti-i in cuptor, pe gratarul de jos si lasati-i acolo in jur de 15 minute, pana cand devin crocanti si aurii. Intre timp, uscati pastravul, curatat de solzi si maruntaie, in prealabil, tamponandu-l cu un servet de bucatarie, apoi cu ajutorul unui cutit ascutit, crestati oblic fiecare peste pe ambele parti. Astfel, ii veti permite caldurii sa actioneze mai bine si condimentelor sa-l patrunda. Ungeti-I cu ulei de masline si asezonati-l. Pentru un plus de aroma, puteti impana pestele cu plante aromatice ca cimbrul. Gatiti pestele in partea de sus a cuptorului, vreme de 12 minute, pana cand devine crocant si se rumeneste frumos. In acest timp puteti sa preparati sosul. Intr-un bol, amestecati hreanul cu creme fraiche si cu nucile, dupa care asezonati-le bine. Stoarceti deasupra suc de lamaie, dupa gust. Serviti pestele alaturi de cartofi, impreuna cu o lingura buna de sos cu creme fraiche.
Se serveste impreuna cu salata verde, paine unsa cu unt si un pahar de bere.
Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post