Pastrav aromat la cuptor

PAstravul aromat la cuptor este delicios si asa cum ii spune titlul foarte aromat. Pestele se prepara incredibil de usor la cuptor, se umple cu ierburi aromate, va fi fraged si delicat. O mancare cu peste delicioasa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastrav
  • 2 linguri cu virf de unt
  • 3-4 rosii
  • 3 ardei grasi
  • o lamaie
  • 6-7 linguri de ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar mic cu vin

Mod de preparare

Pentru pastrav aromat la cuptor se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper, apoi se asterne ceapa taiata felii subtiri, combinata cu felii de rosii si de ardei. Se adauga usturoiul (mujdei), patrunjelul tocat si felii de lamaie fara coaja. Deasupra, se toarna uleiul si vinul. Se da vasul la cuptor, cu foc potrivit, timp de 40-50 de minute. Daca se pune pestele intreg, in interior se presara piper, cimbru si mujdei de usturoi si se umple cu ierburi aromate.


Pastravul umplut la cuptor se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors