"Papiote" de cod

Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se taie cubulete. Se toaca marunt verdeata si usturoiul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod (600 g)
  • 4 fire de marar
  • sare
  • piper. Pentru sos: 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de verdeata (patrunjel
  • coriandru
  • tarhon)
  • 1 ardei iute uscat
  • 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se taie cubulete. Se toaca marunt verdeata si usturoiul si se amestecat toate, impreuna cu ardeiul iute pisat, cu uleiul si cu sarea. Se incinge cuptorul la 240 grade C. Se spala si se zvinta fileurile de peste, se sareaza si se pipereaza. Se decupeaza din folia de aluminiu 4 cercuri cu diametrul de 30 cm. Li se da forma unor corabioare cu bordul ridicat, se pun in ele cite 2 fileuri de peste, se presara deasupra frunzulite de marar, se indoaie folia si se string marginile intre degete. Se asaza "papiotele" pe tava de la aragaz si se dau 8 minute la cuptor.
Serviti pestele impreuna cu sosul de rosii incalzit pe bain-marie sau.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...

Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala