Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr
Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr de orez).
Se taie somonul afumat bucatele ( 200 g)
Intr-o cratita inalta se pune putin unt, spanacul si se sareaza putin. Se adauga orezul si se lasa putin sa prinda gust impreuna.
Intre timp se face un pic de supa ( eu fac dintr-un cub de Dado Star sau Knor cum era acasa).
Adaug un polonic de supa peste orez si spanac si amestec pana ce se evapora supa. Se adauga incet incet cate un polonic de supa si tot asa pana ce orezul e fiert pe jumatate.
La jumatatea timpului se adauga somonul taiat bucatele si supa ramasa, incet incet pana la final cand orezul e gata.
Pentru cine vrea, la final, dupa ce se da deoparte cratita, se poate adauga putina smantana.
Pofta buna!
Reteta Orez cu somon si spanac a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon,
Somon cu praz si varza chinezeasca,
Tartine cu crema de somon fumé
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post