Orez cu somon si spanac

Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spanac
  • orez 300-350g
  • somon 200g
  • supa de legume (din cub Knor)
  • unt
  • smantana (optional)

Mod de preparare

Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr de orez).

Se taie somonul afumat bucatele ( 200 g)

Intr-o cratita inalta se pune putin unt, spanacul si se sareaza putin. Se adauga orezul si se lasa putin sa prinda gust impreuna.

Intre timp se face un pic de supa ( eu fac dintr-un cub de Dado Star sau Knor cum era acasa).

Adaug un polonic de supa peste orez si spanac si amestec pana ce se evapora supa. Se adauga incet incet cate un polonic de supa si tot asa pana ce orezul e fiert pe jumatate.

La jumatatea timpului se adauga somonul taiat bucatele si supa ramasa, incet incet pana la final cand orezul e gata.

Pentru cine vrea, la final, dupa ce se da deoparte cratita, se poate adauga putina smantana.
Pofta buna!

Reteta Orez cu somon si spanac a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon,

Somon cu praz si varza chinezeasca,

Tartine cu crema de somon fumé

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors