Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul
Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul si cimbrisorul bine tocate, supa (din cubulet de legume) si pe foc mic se fierbe cca.45 minute. Se pun cindimente cu sare si piper.
Intre timp, se spala cartofii si se rade. Se adauga sare, piper si nucsoara. Din aceasta compozitie, bine amestecata, se face cu mana umeda niste lipii (placintele), care se rumenesc in ulei bine incins. Se tine la cald.
Pestele se spala usor, se usuca cu servetul, apoi se sareaza si se pune piperul Cayenne. In uleiul amestecat cu unt se frige fileurile de peste.
Smantana se amesteca cu mustarul, cu ceapa verde taiata marunt, cu sare si piper si se pune aceasta compozitie pe peste. Se continua frigerea lui inca 3-4 min., apoi se i-a tigaia de pe foc.
Otetul balsamic se amesteca cu frisca de gatit si se amesteca cu lintea. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga patrunjelul verde marunt tocat.
Pe un platou, se aseaza mancarea de linte, peste ea se pune fileurile de nisetru, iar alaturi se aranjeaza placintelele de cartofi. Se orneaza cu patrunjel verde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post