Marinata din macrou

Marinata din macrou este o conserva de peste si ierburi delicioasa si sanatoasa. Pestele curatat si taiat felii, presarat cu sare si stropit cu otet il lasam sa stea timp de o ora.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg macrou
  • 700 g ceapa
  • 150 g masline
  • 100 g ulei
  • 150 ml otet
  • sare
  • piper boabe
  • enibahar si
  • foi de dafin
  • 300 ml de vin alb.

Mod de preparare

Marinata din macrou este o conserva de peste si ierburi delicioasa si sanatoasa. Pestele curatat si taiat felii, presarat cu sare si stropit cu otet il lasam sa stea timp de o ora. Apoi clatim pestele la jet de apa si-l asezam intr-o cratita cu partea taiata in sus, dupa care turnam peste el un bait fierbinte facut din apa, otet, sare, foi de dafin, piper si enibahar, acoperim cu un capac si lasam la racit cateva ore, apoi scoatem pestele si il amestecam cu ceapa. Ceapa curatata si taiata pestisori o calim putin in ulei timp de cinci minute, apoi stingem cu 100 ml de apa si otet sau cu 300 ml de vin alb acru. Se adauga sare, foi de dafin si lasam sa fiarba timp de 15 minute, dupa care lasam la racit. Dupa ce s-au racit, adaugam in borcane ceapa, peste si masline.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide