Marinata de crap aromata

Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un servet curat, se da prin fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 ceasca otet
  • 1 ceasca apa
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 2-3 foi dafin
  • 2 bucati zahar(facultativ)
  • sare

Mod de preparare

Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un servet curat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti, la foc mic. Bucatile de crap rumenite frumos se asaza intr-un castron sau intr-un borcan si se toarna peste ele otetul care a dat citeva clocote impreuna cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin si zaharul. Cind se toarna peste peste, otetul trebuie sa fie rece. Se serveste dupa 2-3 zile. Daca sosul este prea acru, se adauga putina apa fiarta, sau daca mai trebuie acrit, se mai adauga putin otet fiert si racit.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post