Mancare de morun cu branza

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr morun
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr cascaval
  • 500 mI lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 100 gr smantana
  • 2 cesti sos alb

Mod de preparare

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smantana. Se amesteca in sos fileurile de morun si se pune pe foc mic sa fiarba incet 5-6 minute. Cartofii se fierb si se face din ei un piure in care se adauga lapte si unt. Piureul se aseaza in forma de coroana intr-un vas, in mijlocul coroanei de cartofi se pune sosul alb cu morun. Se presara deasupra cascavalul ras si se introduce la cuptor sa se gratineze aproximativ 10 minute.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors