Gulas din peste

Pentru gulas din peste pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Costita afumata se taie cuburi. Lamaia se spala si se extrage sucul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • peste fara cap - 1 kg
  • costita afumata - 100 g
  • lamaie - 50 g
  • boia de ardei dulce - 15 g
  • ciuperci conserva - 100 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • pasta de rosii - 50 g
  • usturoi - 20 g
  • ardei gras - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas din peste pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Costita afumata se taie cuburi. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ciupercile se strecoara de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie cuburi. Ardeiul gras se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Usturoiul se curata si se taie marunt. Costita afumata se prajeste cu ceapa, se adauga ardeiul taiat, ciupercile, pasta de rosii, rosiile taiate, 200 ml apa, se amesteca si se fierb. Cand sunt aproape fierte se adauga boia de ardei dulce, ceapa, sare, piper si pestele. Se mai fierb 5 minute.

Gulasul din peste se serveste cald, cu garnitura de orez.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors