Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Taiati pestele in cubulete cu latura de 2,5 cm puneti-l intr-un castron, impreuna cu ciab
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Taiati pestele in cubulete cu latura de 2,5 cm puneti-l intr-un castron, impreuna cu ciabatta rupta in bucati de aceeasi dimensiune. Dupa ce separati partea din varf a tulpinilor de rozmarin (5 cm), culegeti frunzele de pe tulpinile ramase. Intr-un mojar, puneti frunzele si zdrobiti-le impreuna cu usturoiul. Apoi amestecati in mojar si 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin. Turnati compozitia in castron, peste peste si paine, si amestecati din nou.
Infigeti ingredientele in 4 suporturi. Taiati oblic capetele de sus ale tulpinilor de rozmarin, pentru a le ascuti. Infigeti intai o bucata de peste, apoi una de paine si repetati, pana cand aveti cate 3 bucati de peste si alte 3 de paine pe fiecare frigaruie. Asezonati usor. Apoi rulati 3 felii de pancetta in jurul fiecarei frigarui, in spirala, fixandu-le in jurul painii si al pestelui. Puneti frigaruile intr-o tava, turnati uleiul ramas si presarati varfurile de rozmarin separate initial, apoi coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand painea devine crocanta si aurie. Stropiti bucatile de peste cu putin otet balsamic, apoi cu putin ulei de masline si cu sosul din tava.
Serviti simplu, cu o salata buna.
Alte retete recomandate:
Pastrama de oaie
Varza cu carne
Tocana cu orez si legume
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post