Fileuri de cod la tigaie cu patrunjei si capere

Asezonati fileurile de cod pe ambele parti si pudrati usor cu faina, scuturand excesul. Turnati uleiul de masline intr-o tigaie fierbinte si puneti co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg fileuri de cod
  • sare
  • piper negru
  • faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 85 gr unt
  • 150 gr capere
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lamai

Mod de preparare

Asezonati fileurile de cod pe ambele parti si pudrati usor cu faina, scuturand excesul. Turnati uleiul de masline intr-o tigaie fierbinte si puneti codul in tigaie si lasati-l doua minute, apoi intoarceti-l pe partea cealalta si continuati sa-l prajiti pe foc mic. Cand s-a prajit pe ambele parti, scoateti pestele din tigaie si pastrati-l cald.

Puneti untul in tigaie si lasati-l sa se topeasca. Adaugati caperele si patrunjelul si in urmatoarele 30 de secunde, invartiti tigaia pana cand untul capata o culoare maronie. Turnati zeama unei lamai si luati de pe foc, apoi turnati caperele, patrunjelul si untul rumenit peste cod.
Se serveste cu sferturi de lamaie, cartofi fierti si salata verde.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Conopida la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors