File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ton - 1 file
  • unt 65% 100 g
  • portocala rosie - 1 buc
  • ulei de masline - 2 linguri
  • rozmarin - 2 crengute
  • vin roze - 30 ml
  • ulei cu infuzie de trufe - 1/2 lingurita
  • cous cous marocan - 56 linguri
  • unt calitativ, 82% 150 g
  • galbenusuri - 2 buc
  • zeama de la o lamaie
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie de trufe, 50 g unt 65%, portocala rosie taiata cuburi in prealabil si crengutele de rozmarin
• introduceti-l in aparatul de gatire in vid Sous Vide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 45 de grade pentru 30 min
• puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l cca 3 min la umflat
• scurgeti de apa si trageti cous cous-ul la tigaie cu ulei de masline, sare si piper dupa gust
• puneti o cratita cu apa pe foc si deasupra un vas (Bain Marie) – in care puneti galbenusurile de ou si zeama de lamaie, apoi amestecati constant cu un tel
• puneti untul 82% la foc mic si luati periodic cu lingura spuma alba care se formeaza deasupra 
• odata clarifiat, adaugati-l peste galbenusurile de oua si zeama de lamaie la Bain Marie
• tocati mararul si adaugati-l si pe acesta peste restul de ingrediente
• amestecati cand la Bain Marie, cand la rece, pentru a evita taierea sosului - in momentul in care s-a inchegat il lasati deoparte
• scoateti pestele de la Sous Vide Supreme Demi Black – incingeti o tigaie bine, cu putin ulei de masline – adaugati pestele pe partea cu pielea pentru a-i conferi o piele crispy
• asezonati daca este cazul si stingeti cu vinul roze
• serviti impreuna cu cous cous si sos Hollandaise

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors