Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-so
Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-sos de chili.
Punem feliile de somon in marinata si le lasam 15 minute.
Intre timp ne ocupam de spanac:il oparim si-l lasam cateva minute(2-3). Apoi il scurgem si-l taiem bucati mai mari.
Intr-o tigaie punem ulei de masline si o lamaie taiata pe jumatate si o prajim putin.
Scoatem lamaile si apoi punem spanacul impreuna cu usturoi tocat la calit
Intai calim putin usturoiul si apoi punem spanacul fierbem pastele.
O parte din spanac il amestecam cu pastele(condimentam cu sare si piper) si o parte il lasam asa(condimentam).
Sosul de smantana:
Se pune la foc mic si se amesteca ingredientele pentru sos, e gata cand se ingroasa.
Somonul il facem pe gratar, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!
Reteta File de somon la gratar cu sos de smantana a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
Peste la tava cu praz,
Peste - rapid si bun,
Paste cu peste
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post