File de somon la gratar cu sos de smantana

Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-so

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • File de somon
  • pt marinata:mustar
  • ulei de masline
  • piper alb
  • condimente de peste
  • suc de lamaie
  • usturoi
  • patrunjel taiat f marunt
  • facultativ-sos de chili
  • o punga cu spanac
  • usturoi
  • ulei de masline
  • paste tagliatelle
  • lamai
  • Sosul de smantana:
  • 1 cutie cu smanatna (preferabil groasa
  • eu nu am avut si am pus smantana dulce subtire)
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • piper alb
  • zeama de lamaie
  • putin vin alb
  • usturoi tocat

Mod de preparare

Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-sos de chili.

Punem feliile de somon in marinata si le lasam 15 minute.

Intre timp ne ocupam de spanac:il oparim si-l lasam cateva minute(2-3). Apoi il scurgem si-l taiem bucati mai mari.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si o lamaie taiata pe jumatate si o prajim putin.

Scoatem lamaile si apoi punem spanacul impreuna cu usturoi tocat la calit

Intai calim putin usturoiul si apoi punem spanacul fierbem pastele.

O parte din spanac il amestecam cu pastele(condimentam cu sare si piper) si o parte il lasam asa(condimentam).

Sosul de smantana:

Se pune la foc mic si se amesteca ingredientele pentru sos, e gata cand se ingroasa.

Somonul il facem pe gratar, cam 2-3 minute pe fiecare parte.


Pofta buna!

Reteta File de somon la gratar cu sos de smantana a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste la tava cu praz,

Peste - rapid si bun,

Paste cu peste

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala