File de salau

Taiati si scoateti oasele de la peste. Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute. Se toaca marun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 800 g salau
  • 1 ou de gaina
  • 500 g salata rucola
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 oua de prepelita
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati si scoateti oasele de la peste.

Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute.

Se toaca marunt usturoiul si se paseaza.

Amestecati usturoiul pisat cu galbenusul oului de gaina si frecati cu o lingura de lemn, adaugati treptat ulei de masline pana cand obtineti o pasta densa.

Spalati rucola si ardeiul gras si tocati ardeiul julienne. Puneti intr-un castron rucola si ardeiul tocat, adaugati

uleiul de masline, zeama de lamaie si potriviti de sare si piper. Amestecati.
Serviti salata cu fileul de salau cald si cu maioneza de usturoi.

Decorati cu oua de prepelita fierte si taiate in jumatati si cu feliute de lamaie.

Alte retete peste

Peste marinat

Salata cu peste

Friptura cu somon

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors