File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiu

Pentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa se soteze putin, adaugam c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Piureul de morcovi: 10 morcovi
  • 10 g ghimbir proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • ulei de masline
  • fleur de sel
  • Pestele cu sosul de mustar: 1 lingura mustar de Meaux
  • 4 fileuri de peste
  • 2 linguri de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 300 ml suc de morcovi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lamaie
  • Patrunjelul aramiu: jumatate legatura de patrunjel
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Pentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa se soteze putin, adaugam cateii de usturoi (daca doriti aroma de usturoi mai pregnanta, curatati doi catei), apoi adaugam frisca, laptele, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba bine, la foc mic, pana se inmoaie morcovul. Pentru o nota de rafinament in plus, eu am adaugat putina pasta concentrata de crustacei, dar atata cat sa ii dea o savoare delicata si sa nu acopere dulceata morcovului Cand morcovul este bine patruns se scoate intr-un recipient separat, cine doreste poate adauga si catelul de usturoi, si mai punem cateva linguri din sosul in care a fiert; piureiem pana capata o textura fina. Piureul il acoperiti si il puteti mentine cald intr-o bain-Marie la cuptor pana este gata file-ul. Pentru prepararea pestelui in sos de mustar: punem untul la incins, punem catelul de usturoi, apoi aurim bine pestele pe o parte si pe cealalata. Scoatem pestele separat pe o farfurie. Deoarece carnea bibanului e foarte fina si se desface repede, am dat intai usor prin faina de grau. Nu este neaparat sa faceti asta daca aveti un peste mai "solid". Daca totusi ati dat prin faina, cand ati scos pestele, scoateti si arsurile care raman de la faina. Dupa care adaugati sucul de morcov, de portocale si, daca doriti, putin suc de lamaie Dati focul mai tare si lasati sa se reduca sucul si chiar sa se caramelizeze putin continutul. Apoi adaugati lingura de mustar. Apoi adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie. Opriti focul si adaugati pestele, si cu lingura puneti sos peste el. Apoi potriviti fiecare bucata de sare si piper. Pentru patrunjelul noisette, procedam astfel: tocam bine patrunjelul si catelul de usturoi. Punem la incins untul pana atinge o culoare auriu-aramie si adaugan patrunjelul si lasam sa se "arameasca" si el putin. Se poate servi cu un vin alb, sec si foarte rece!!!


Reteta File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiu a fost propusa de Lapona Enigel Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors